Serdar Turan — Blog

author

3 dk 09.07.2025
blog-detail

Serdar Turan’ın 23 Yaş Hikayesi, fazla plan yapmadan da anlamlı bir hayat inşa edilebileceğini gösteriyor. Merakın, belirsizlikle dans etmenin ve düşünceyle akışı buluşturmanın izinde ilerleyen bu yolculuk, içerik üretimine ve hayata dair yeni bir bakış sunuyor.

“Yola Çıkan Bir Yere Varmaya Başlar”: Serdar Turan’ın Merak, Belirsizlik ve Anlam Üzerine 23 Yaş Hikayesi

Hayatta bazı kararlar, tüm gelecek yolculuğunu belirler. Ama bu kararlar her zaman büyük stratejilerle değil, içgüdüsel adımlarla şekillenir. Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, 23 Yaş Hikâyeleri’nin dördüncü konuğu olarak bizlere bunu hatırlatıyor: “Her şey düşündüğün gibi gitmeyebilir. Ama yola çıkan bir yere varır.”

Elektrik mühendisliği okurken yayıncılığa uzanan bir kariyer, içerik üretiminde sistematik bir akıl, analitik düşünce ile sezgisel merakı harmanlayan bir yolculuk... Serdar Turan’ın hikâyesi, rotası çizilmemiş bir pusulanın bile insanı anlamlı bir yere götürebileceğini gösteriyor.

 


Tesadüf Değil, Merakın Kendisiydi

Mühendisliğe başlarken hayalinde “yeni bir şey üretmek” vardı. Ama sistemin gerçekliği ile yüzleşince, yaratma dürtüsünü farklı alanlara yöneltti. Yayıncılığa yönelmesi, bir arkadaşının “gel birlikte dergi çıkaralım” demesiyle başladı. O an bir tesadüf değil, içindeki merakın kendini açığa çıkardığı bir andı.

“Meslek bir kimlik değil, bir yetkinlik setidir. Sistem kurma becerimi içeriğe taşıdım.”

 


Düşünceyle Akışı Buluşturmak

23 yaşındaki haline iki şey söylemek istiyor: “Daha çok aksiyon al ve biraz akışına bırak.” Çünkü planlanmayan adımların getirdiği güzel sonuçlar, ona hayatın gerçek ritmini gösterdi. Akademik başarılarla dolu yılların ardından, bankaya girmek yerine medya şirketi kurma riskini aldı. Ve iyi ki de aldı.

“Bazı şeyleri çok düşünürsen yapamazsın. Bazen sadece başlaman gerekir.”

 


Anlam Aramak, Soru Sormak ve Derinleşmek

İçerik üretiminde asıl değer, anlamı bulmak. Serdar Turan, iyi bir dinleyici ve iyi bir soru sorucu. Sorularında hep bir niyet var: öğrenmek, açmak, derinleşmek. Onun bakışına göre iyi içerik; fikirle oynayan, detayda hakikati arayan bir süreçtir.

“Sözün değil, sözün arkasındaki niyetin peşindeyim.”

 


Yayıncılığın Dönüşümü: Gürültüden Sinyale

Bugün herkes içerik üretiyor. Ama Serdar Turan’a göre önemli olan içerik değil, kürasyon. Yani, gürültü içinden sinyali seçebilme becerisi. Harvard Business Review Türkiye’de yürüttüğü yayıncılık modeli, bu çağın karmaşasında anlam üreten bir çaba.

“Düşünce liderliği, karmaşayı sadeleştirme sanatıdır.”

 


Merak, Merkezdeki İtici Güç

Çocukluğunda aldığı ilk Commodore 64 bilgisayarla başlayan teknoloji ve oyun merakı, hayat boyu sürdü. “Acaba bundan bir şey çıkar mı?” sorusu, hâlâ merkezinde. Metallica’dan Mevlana’ya, bilgisayar oyunlarından organizasyon teorisine uzanan bir ilgi alanı var. Ve tüm bu disiplinlerden beslendiği bir düşünce sistemi…

“Dünyayı anlamanın en iyi yolu, dünyayı farklı yerlerden görmekten geçiyor.”

 


23 Yaşındaki Haline Son Söz:

Bugünden geçmişe dönüp bakınca, Serdar Turan’ın vereceği tek bir mesaj var:

“Devam et abi. Yolun nereye çıktığını bilemeyebilirsin ama yola çıkan bir yere varır.”

Bu bölüm; çok fazla plan yapmadan da anlamlı bir hayat inşa edilebileceğini, içsel merakın insanı hiç ummadığı yerlere taşıyabileceğini ve içerik üretmenin sadece bilgi değil, duruş meselesi olduğunu hatırlatıyor.

 


🎙 Serdar Turan’ın derinlikli ve ilham verici 23 yaş hikayesini dinlemek veya izlemek için:

📹 YouTube’dan İzle: http://bit.ly/44j7Qwa

 🎧 Spotify’dan Dinle:  http://bit.ly/3GyDIUm

 

#23YaşHikayeleri #SerdarTuran #YirmiÜç #İçerikÜretimi #Girişimcilik #Podcast #HarvardBusinessReview #Merak #Yayıncılık #Yolculuk

 

author

3 dk 09.07.2025