Atölye 23

Atölye 23, 23’ün 9 temasının deneyimlendiği özgün bir süreçtir. 23’te akademik gelişmenin yanı sıra kişisel gelişim, kişinin kendisiyle ve diğer insanlarla kurduğu ilişki de çok önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple gelişim ve keşif alanı açan Atölye 23 tasarlanmıştır.

 

Atölye 23’te her ayın belirli temaları vardır. Bu tema çerçevesinde 23’lüler önce spor ya da sanat içerikli fiziksel deneyim yaşarlar. Sonrasında paylaşım çemberi oluşturulur. Bu çember içerisinde bir gün boyu o temayla ilişkili olarak tasarlanmış egzersizler, oyunlar ve tartışmalar yer alır. 23’lüler çember dinamiğinde kendilerini ve diğerlerini keşfederler. Tüm bunlar aracılığıyla 23’lünün; ifade etme, yorumlama, anlama yeteneğini geliştirmesi, kendisine yakınlaşması ve farklı görüşlerle buluşması hedeflenir.

Temalar

Belirsizlik & Şüphe

23’lüler bu atölyede boğazda kürek çekerek belirsizlik ve şüphe kavramlarını deneyimlediler. Ardından da deneyimlerinin ve temanın hem zihinlerindeki hem hayatlarındaki karşılıklarını paylaşım çemberinde tartıştılar. Belirsizlik ve şüphenin hayatta nasıl bir fırsata çevrilebileceğini, kişisel olarak bu kavramlarla nasıl ilişki kurduklarını fark edip yeni bakış açıları edindiler.

Fotoğraflar
Videolar

Cesaret & Tutku

Cesaret & Tutku atölyesinde 23’lüler yelkenleri açtılar! Denizin ilham olduğu tutkuyu ve rüzgara karşı koyarken cesareti takım çalışmasıyla birlikte hissettiler. Yelkenciliğe dair düğüm atma, tırmanma gibi farklı temel eğitimleri aldılar. Cesaretin korkusuzluk değil korkularımıza rağmen harekete geçebilmek olduğunu ve tutkunun cesareti nasıl besleyebileceğini paylaşım çemberinde çeşitli oyunlar oynayarak deneyimlediler.

Fotoğraflar
Videolar

Denge & Huzur

Bu atölyede 23’lüler, karların içinde huzuru hissederken kayak tahtalarının üzerinde kendilerini dengede tutmaya çabaladılar. Ardından da denge ve huzurun ilişkisini paylaşım çemberinde hep birlikte değerlendirdiler. Hem kişisel hayatlarındaki iç dengeyi hem de varlık aleminde var olan dengeyi derinlemesine inceleyecekleri tartışmalar ve egzersizler yaptılar. Her biri kendi sistemindeki bireysel dengesini keşfederken kişisel huzurun tanımlarını aramaya başladılar.

Fotoğraflar
Videolar

Devrim

Bu atölyede 23’lüler öncelikle Baykar’ı gezdiler ve Selçuk Bayraktar ile bir söyleşi gerçekleştirdiler. Ardından paylaşım çemberinde hem dış dünyadaki hem de iç dünyalarındaki devrimlerden ve bunun yanında evrimin nasıl yer aldığını moderatör mentörleri eşliğinde tartıştılar. Her atölyede olduğu gibi bildiklerini düşündükleri bazı kavramları sorgulayarak yeniden kişisel tanımlarını oluşturdular.

Fotoğraflar
Videolar

Merak

Neleri merak ettiğimiz bizim kim olduğumuzla nasıl ilişkilenir? Peki biz neleri niçin merak ediyoruz? Nasıl merak edersek kaybolup dağılmak yerine yeni bir serüvene adım atarız? Ve daha bir sürü soru… Bu atölyede 23’lüler; merak etmeyi merak ettiler ve onun peşinden gittiler. Çember mentorleri eşliğinde uyuyan merakları uyandıran, uyanık merakları ise aydınlatan egzersizler yaptılar.

Fotoğraflar
Videolar

Vicdan

Vicdan atölyesinde 23’lüler, öncelikle ‘’vicdan’’ temasını hissettiren ve farklı açılardan sorgulatan bir filmi izledi, ardından Kemal Sayar ile filmi değerlendirdiler. Akıl ve vicdan arasındaki ilişkiyi karşılaştırarak “yönelimlerimizin çıkış nedeni, insan-toplum ilişkisi, insanı insan yapan şeyin ne olduğu, tercihlerimizi ve davranışlarımızı ne kadar belirlediği ve onu nasıl uyandıracağımız” üzerine kendilerini sorgulayacakları görevleri tamamlayıp karşılıklı konuştular.

Fotoğraflar
Videolar

İletişim

Fikir ve önerilerini dilediğin zaman bizimle paylaşabilirsin:
23, 23 Yetenek Derneği’ne bağlı bir platformdur.